Muselimović: Dodik ne blefira, ovo treba shvatiti kao krajnje ozbiljnu poruku

1 24
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Josip Muselimović, jedan od naših najuglednijih advokata i pravni stručnjak, komentirajući posljednje istupe Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i njegove današnje najave o tome da će djelovanje Tužilaštva i Suda BiH biti zabranjeno na teritoriji RS-a kaže kako je  evidentno to  da se poduzimaju radnje koje u sebi sadrže sve bitne elemente kaznenih djela napada na ustavni poredak i napada na cjelovitost zemlje.

– To su vrlo ozbiljna kaznena djela za koja je predviđena zatvorska kazna od najmanje  pet godina, a u nekim slučajevima i kazna dugotrajnog zatvora, što znači 45 godina.

Ne mogu vjerovati da se to može dogoditi, ali ako se dogodi, onda bi to bio kraj pravosudnog sustava i nešto što bi bilo vrlo teško predvidjeti u smislu mogućih posljedica- kaže nam Muselimović.

Naglašava da Dodikove posljednje istupe treba shvatiti krajnje ozbiljno, jer, kako podsjeća „on ide istim putem i priča istu priču“.

– Ja osobno mislim da iza ovog stoji jedan projekt, jedan koncept i mislim da ovo nije blefiranje i da ovo treba shvatiti kao vrlo ozbiljnu poruku- potcrtava Muselimović.