Musk kritikovao rad na daljinu: Samo se pretvaraju da teško rade 

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Multimilijarder Elon Musk je kritikovao rad na daljinu, poručivši da on više nije prihvatljiv. Provedeno je i istraživanje o ovakvom načinu rada, a kojim su uočene njegove negativne strane.

Najbogatiji čovjek na svijetu je u maju ove godine navedeno istakao u dopisu radnicima Tesle, kompanije na čijem je čelu. Potvrdio je autentičnost dopisa te je dodao da se oni, kojima je omogućeno da radne zadatke izvršavaju izvan firme, zapravo samo pretvaraju da mnogo rade.

Istraživanjem kompanije Qatalag and GitLab je utvrđeno da radnici, koji ne rade na radnom mjestu, dnevno provedu 67 minuta kako bi pokazali nadređenima da su dostupni i da rade.

Studijom je bilo obuhvaćeno 2.000 radnika te je primijećeno da 54 posto njih ima pritisak da dokazuju da su dostupni, odgovarajući na elektronske poruke ili na neki drugi način. To je jedan od pokazatelja da rad izvan radnog mjesta ili, kako još nazvan u istraživanju, digitalni prezentizam nije jednostavan.

Digitalni prezentizam podrazumijeva upravo da radnici dokazuju nadređenima da rade i šta rade. Međutim, on ne garantuje bolje rezultate rada.

Izvršni direktor finansijskog diva Goldman Sachs David Solomon je rad na daljinu nazvao aberacijom. Izvršni direktor Harrison Streeta, još jedne finansijske kompanije, Chris Merrill smatra da spomenuti način rada nije mjerljiv s onim u kancelariji. Prema Merrillovim riječima, važno je da se mladi radnici uvedu u kancelariju, sarađuju i da vrijedno rade, piše portal Fortune.

GODISNJICA
MARKETING