Musk napao učesnike Ekonomskog foruma u Davosu i poručio da je skup “dosadan”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U švicarskom Davosu ove se sedmice očekuje rekordan broj šefova država i vlada na Svjetskom ekonomskom forumu, no pažnju privlače i istaknuta imena koja neće kročiti uobičajeno snježnim ulicama tog grada.

Vlasnik i direktor kompanije Tesla Elon Musk iznio je svoja razmišljanja o planovima Svjetskog ekonomskog foruma da uključi kriterije “okoliša, društva i upravljanja” ili ESG-a (enviromental, social and governance), u svoju investicijsku strategiju, rekavši da bi “S” trebalo označavati nešto drugo.

“S u ESG označava nešto sotonsko”, napisao je Musk na društvenoj mreži Twitter.

Tvit je bio odgovor autoru i bivšem kandidatu za guvernera Kalifornije Michaelu Schellenbergeru, koji je objavio niz tvitova o pokretanju summita WEF-a u Davosu i glasinama da grupa teži globalnoj dominaciji.

Jučer je Musk rekao da ostaje daleko od Davosa jer mu događaj, koji uključuje više panel-rasprava o pitanjima od monetarne politike i geopolitičkih žarišta do obnovljivih izvora energije i javnog zdravlja – “zvuči dosadno”.

Ipak, organizatori su objavili da će biti prisutno više od 1.500 poslovnih čelnika iz svih industrija, uključujući šefove Microsofta, Ubera, Pfizera, Saudi Aramca i niza finansijskih institucija.

Svjetski ekonomski forum oduvijek je bio mjesto za promicanje globalne trgovine i otvorenih tržišta, koji su pod velikim pritiskom od izbijanja pandemije koronavirusa.

Klix