Musk navodno uredio spavaće sobe za uposlenike u sjedištu Twittera

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Američki milijarder Elon Musk je na udaru kritika već duže vrijeme, a situaciju s Twitterom pogoršavaju glasine (zasad) da je dijelove sjedišta kompanije u San Franciscu pretvorio u prostrije za spavanje.

Musk je navodno opremio sjedište Twittera krevetima, noćnim stolićima i udobnim foteljama, a transformacija dijela objekta je vid podrške uposlenicima koji su toliko posvećeni svom poslu da su spremni spavati na radnom mjestu.

Forbes piše da “izvori upoznati sa situacijom” tvrde da po spratu sjedišta Twittera ima četiri do osam spavaćih soba, a to nisu dobro prihvatile lokalne vlasti.

Urednik radija KQED Ted Goldberg je rekao da služba za inspekciju zgrada sada istražuje izvještaje od redizajniranju prostorija Twittera.

“Moramo se uvjeriti da se zgrada koristi za ono što je namijenjena”, saopćeno je iz pomenute službe.

Musk se već našao na naslovnicama zbog svoje namjere da uvede “hardcore kulturu” u kompaniju Twitter.

“Postoje različita pravila gradnje za stambene zgrade, uključujući i one koje se koriste za kratkoročni boravak. Ova pravila osiguravaju sigurno korištenje prostora za ljude”, izjavio je glasnogovornik službe Patrick Hannan. On je dodao da “niko nije iznad zakona”.

Forbes je naveo da je riječ o “skromnim spavaćim sobama koji sadrže madrace, jednolike zavjese i velike monitore.

Početkom novembra je uposlenik Twittera Evan Jones objavio fotografiju Esther Crawford, direktorice za upravljanje proizvodime Twittera, koja je spavala na podu.

Klix.ba