Muškarac (52) iz Teslića pretukao roditelje, određen mu je pritvor

Muškarac (52) iz Teslića pretukao roditelje, određen mu je pritvor

Osnovni sud u Tesliću odredio je jednomjesečni pritvor za M. B. (52) iz ovog grada koji se sumnjiči da je pijan psovao svoje roditelje, pa potom ih i fizički napao i povrijedio.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju su naveli da je postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičenog stavio 10. aprila ove godine prijedlog Osnovnom sudu u Tesliću za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

“Osumnjičeni se tereti da je, nakon što je u dužem periodu u Tesliću, upućivanjem psovki i prijetnji svom ocu B. M. i majci B. J., s kojima živi u istoj porodičnoj kući, dana 8. aprila ove godine oko 18 sati, u vidno pijanom stanju, primjenom psihičkog nasilja prijetnjama i drskim ponašanjem, a potom i primjenom fizičkog nasilja ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet članova svoje porodice oca i majke. Tom prilikom su oštećeni zadobili tjelesne povrede”, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Dodali su da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim je prijetio.

“Za krivično djelo za koje se tereti propisana je kazna zatvora od dvije do 10 godina, odnosno može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, kazali su.Dodaju da je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Tesliću 10. aprila prihvatio prijedlog tužioca kao osnovan i odredio pritvor osumnjičenom.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS