Muškarac i djevojka skrivali skoro 13 kilograma marihuane

ee

Sutkinja istrage velikogoričkog Županijskog suda odredila je istražni zatvor 44-godišnjaku koji je s 19-godišnjakinjom u dva stana u Novom Zagrebu skrivao 12.8 kilograma marihuane, ali i kokain, amfetamine i tablete MDMA.

Istražni zatvor 44-godišnjaku je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a sutkinja istrage je odbila prijedlog da istražni zatvor odredi i za 19-godišnjakinju, kojoj je odredila mjere zabrane, zbog čega je velikogoričko tužilaštvo podnijelo žalbu.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici sumnja da su 44-godišnjak i 19-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i tableta MDMA, što su skrivali u dva stana u Novom Zagrebu.

Dvoje osumnjičenika su, dodaje tužiteljstvo, drogu miješali s punilima radi povećanja mase i prepakiravali, nakon čega su drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.

Zagrebačka policija je prošle sedmice objavila da je u stanovima pronađeno 12.796 grama marihuane, 229 grama kokaina, 39 grama amfetamina,195 grama punila za miješanje s drogom, 274 grama tableta MDMA, digitalna vaga s tragovima droge i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

IZVORAvaz
Prethodni članakŠta uvođenje Covid pasoša znači za BiH
Sljedeći članakPoznato gdje Ronaldo želi nastaviti karijeru