Muškarac iz Kaknja policajca udario bokserom u glavu, pokidao mu uniformu

Policija saobracaj Zenica
Foto: Ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kantonalno tužilaštvo ZDK podiglo je optužnicu protiv lica R.A. iz Kaknja zbog napada na policajca.

Sve se odigralo 5. februara 2021. godine kada je oko 20,50 sati u Kaknju, nakon upozorenja policijskog službenika PS Kakanj na nedolično ponašanje, započeo verbalni konflikt riječima: „Daj mi sad ti marku kad nisi dao da mi oni dadnu“.

Nakon toga je ponovo od policijskog službenika upozoren na ponašanje i upućen da ide kući, na što je odgovorio: „Neću kući, sad ćeš vidjeti“, da bi ga potom desnom zatvorenom pesnicom udario u glavu, u predjelu desne sljepoočnice, a zatim jednom rukom uhvatio u predjelu prsa i povukao prema sebi, čime je oštetio službenu uniformu kidanjem kravate i dugmadi košulje, a drugom rukom snažno stisnuo oko vrata u namjeri da ga obori na tlo, iako je znao i bio svjestan da se radi o policijskom službeniku, čime je došlo do međusobnog naguravanja u kojem je D. S. zadao više udaraca rukom u predjelu glave.

Policajac ga je potom oborio na tlo, da bi nakon toga bio savladan i uhapšen uz pomoć još jednog lica.

Navedenim napadom policajcu je nanio lake tjelesne povrede u vidu oguljotine kože u dijelu lijevog koljena i nagnječenja kože glave desno slijepoočno, čime je počinio krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz člana 359. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, navedeno je u optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 17.01.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Kakanj.