Muškarac koji je fizički napao sestru u mjestu Gradišće kod Zenice pušten na slobodu

Nedugo nakon objavljene snimke policijski službenici Policijske uprave su pristupili potrebnim provjerama, a nakon razgovora s prijaviteljicom muškarac K. Dž. je uhapšen i priveden u policijsku stanicu Policijske uprave I na kriminalističku obradu.

ČITAJ JOŠ:  Žena iz Sinja pala kroz prozor hotela, priveden muškarac iz Čapljine
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na snimku koji je objavljen vidi se kako muškarac K. Dž. preko ograde ulazi u dvorište sugrađanke H. Dž. za koju se ispostavilo da je njegova sestra, te joj zadaje više udaraca u predjelu glave i tijela nakon čega je H. Dž. pala na zemlju.

O čitavom događaju je informisan i kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona koji je obavio razgovore s oštećenom H. Dž. 

U razgovoru za Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić je izjavila da je muškarac nakon završene kriminalističke obrade pušten na slobodu, da nije zatraženo određivanje mjere pritvora, ali da će najvjerovatnije biti izrečena mjera zabranjenog pristupa oštećenoj.

ČITAJ JOŠ:  Automobilom udario biciklistu u Travničkoj ulici u Zenici

Iz MUP-a ZDK su kazali kako njihovi pripadnici svakodnevno reaguju i da će reagovati u okviru utvrđenih nadležnosti, a naročito u slučajevima kada su osobe direktna meta nasilnika.

Zahvalili su se građanima i medijima koji su im pomogli da rasvijetle određena krivična djela, a izvršioce tih dijela su procesuirali. Dodali su da su pravovremena reakcija i profesionalizam medija i društvenih mreža ukazali na težinu ovog slučaja.

Klix
GODISNJICA
MARKETING