Muškarac pokazao koliko prljavštine se skuplja u PlayStationu i upozorio druge da se bace na čišćenje

Screenshot 2 105
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Jedan je muškarac nedavno s TikTok korisnicima podijelio svoje otkriće o čišćenju PlayStationa i tako iznenadio mnoge koji imaju tu igraču konzolu.

Korisnik pod imenom @dtpeach u svom viralnom postu pokazuje koliko se prašine nakupilo unutar uređaja, a nije, kaže, imao pojma da prljavština ulazi i ispod poklopca. Kasnije u komentarima piše da je zbog češćeg boravka kod kuće primijetio i neke stvari koje ne bi da nije bilo pandemije i lockdowna, a sad je, kaže, iznenađen gdje se sve prašina ‘zavuče i sakrije’.  Osim toga, tek je nedavno, piše, saznao da se poklopac PlayStationa 4 može skinuti i da se uređaj tako može temeljno očistiti.

– Volio bih da sam to znao i prije – piše on na TikToku kraj svog videa koji je pregledalo više od  200.000 korisnika, a prikupio je na hiljade lajkova i komentara. Mnoge je skidanje poklopca s konzole iznenadilo koliko i njega, pa su u komentarima uglavnom pisali kako je vrijeme da i sami očiste svoje igrače konzole.

@dtpeach

I wish I had known you can do this a long time ago! #playstation #playstation4 #ps4

♬ original sound – Peachykeen

– Sad znam šta ću raditi cijeli vikend – piše jedan pratitelj, a drugi su komentirali kako ih je ‘strah i pogledati kako njihovi uređaji izgledaju iznutra’.

A one koji su možda sad odlučili ukloniti prašinu sa svojih konzola ‘znalci’ upozoravaju da skidanje poklopca s PlayStationa može uređaju poništiti garanciju – pa pripazite kako s njim baratate.

Inače, službena web stranica PlayStationa podsjeća i da prije čišćenja njihovih uređaja uvijek treba skloniti strujne kabele konzole, a dodaju i da je za uklanjanje prašine koja se nakuplja oko ventilatora najbolje koristiti mali ručni usisavač. (