Muškarac u Bugojnu sa 5.50 promila alkohola u krvi izazvao nesreću pa pobjegao

8BE0F2A0 30F9 464C A379 2CCA6E8816F4
Podijelite vijest

U Bugojnu je jučer uhapšen muškarac koji je u ovom gradu izazvao saobraćajnu nesreću u večernjim satima, udarivši svojim vozilom u parkirani automobil, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Pripadnici PS Bugojno ubrzo su ga pronašli, a nakon što je izvršeno alkotestiranje, utvrđeno je da je u krvi imao 5.50 promila alkohola.

“Dana 23.05. oko 19,50 sati u ulici Sultan Ahmedova, općina Bugojno dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo parkirano putničko motorno vozilo marke VW Audi, vlasništvo K.A. iz Bugojno i putničko motorno vozilo marke BMW koje je izazvalo nezgodu, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta”, saopćeno je iz PS Bugojno.

ČITAJ JOŠ:  Majka koja je ostavila bebu na stepeništu, pronađena na Grbavici, riječ je o 22-godišnjakinji

“Policijski službenici PS Bugojno, dodaje se u saopćenju, odmah su postupili po prijavi te se uputili u potragu za navedenim vozilom. Dolaskom u mjesto Golo Brdo, općina Bugojno, vozilo je pronađeno, a istim je upravljao vozač F.A. rođen 1997.godine iz Bugojna. Alkotestiranjem navedenog vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 5,50 promila, zbog čega je isti lišen slobode i protiv njega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji”, stoji u saopćenju.


Podijelite vijest