Portal 072info

Muškarci koji piju i puše ženama su privlačniji, ali samo za seks jednu noć

Ženama su privlačniji ‘zločesti’ dečki kada su u pitanju kratkoročni odnosi. Kad se radi o vezi na duge staze, tu ipak pobijeđuju ‘dobrice’

Ženama su privlačniji muškarci koji piju i puše, ali samo kada se radi o seksu za jednu noć, pokazalo je istraživanje psihologa sa sveučilišta Ghent.

Voditeljica istraživanja Eveline Vincke intervjuirala je 239 žena u dobi od 17 do 30 godina. Pokazala im je 10 profila muškaraca. Profili su se odnosili na njihove navike pušenja i ispijanja alkohola, ali i bavljenja nekim hobijima poput sporta ili sunčanja.

Ženama je postavljeno pitanje s kojima bi se upustile u seks za jednu noć, a s kojima bi ostvarile dugu vezu.

Većina žena je rekla da su im kratkoročno privlačniji muškarci koji piju i povremeno puše, međutim kad je riječ o dugotrajnim partnerima, žene su odabrale one koji ne puše i povremeno ili uopće ne piju.

“Za to postoji dobro evolucijsko opravdanje – kada biraju muškarca za vezu, žene su programirane da biraju one koji im djeluju kao da se mogu i žele brinuti o djeci”, ističe dr. Vincke pojašnjavajući kako ih zato privlače snažni, dobri muškarci, osobito ako su pritom bogati.

No kada je u pitanju seks, sve što je važno je kvaliteta gena, koja se očituje u opasnim aktivnostima.

“Rizična ponašanja povećavaju privlačnost muškarca. Sva nastojanja da se demonizira pijenje i pušenje u stvari su samo povećala privlačnost pušača koji piju”, zaključuje dr. Vincke.

Podijelite članak