Portal 072info

Muškarci više provjeravaju telefon partnerice?!

Man surprised at text message.

Žene su zaboravile na traženje dokaza na samom partneru poput poznatih karmina na kragni, ožiljaka ili nečega drugog, čitanje partnerovih poruka je najpouzdaniji način da se otkrije bilo kakva naznaka prevare.

Uvijek su se takve stvari i provjere pripisivale ženama, one u ljubomorne, sumnjaju…. Ali novo istraživanje je otkrilo i više nego zanimljive podatke u korist žene. Tri petine muškaraca u vezi u Velikoj Britaniji priznaje da su čitali poruke svojim djevojkama, dok je to slučaj samo sa trećinom žena.

Više od 62 posto muškaraca je priznalo da je pročitalo poruke bez znanja barem jednom, dok su to žene radile u samo 34 posto. Kada su ih pitali za razlog provjeravanja i špijuniranja čak 89 posto njih kaže kako bi pokušali pronaći bilo kakvu naznaku prevare, romantičnog ili seksualnog konteksta u pisanju, što je naravno uvod u nevjeru.

Razlika između čitanja i provjeravanja telefona kod muškaraca i žena je ta, da bi 59 posto žena odmah reklo partneru za taj čin i suprotstavile mu se ako bi pronašle nešto sumnjivo, dok bi samo 37 posto muškaraca uradilo tako, ostali šute.

Istraživače je zanimalo i kako bi ispitanici reagovali da uhvate svog partnera kako im čita poruke sa telefona. Trećina ispitanika smatra da bi tada veza bila gotova, 36 posto je reklo da vjeruje svom partneru i da to nikada ne bi uradio, a 29 posto nosi telefon svugdje sa sobom, tako da je provjera nemoguća.

Niko ne može poreći da je pravi izazov ne pogledati u partnerov telefon i ne pokušati naći nešto zanimljivo. Istraživanja pokazuju da broj muškaraca koji provjeravaju svoje djevojke stalno raste, što nam otkriva da je tehnologija učinila da više sumnjamo u svog partnera ili pojednostavila način na koji ćemo provjeriti partnerove aktivnosti, navodi sajt mobilephonechecker.co.uk koji je i sproveo istraživanje.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box