Portal 072info

Muški egoizam na nivou: Evo kako vas “frajeri” prave budalama

Svaka žena upoznala je bar jednog “frajera” koji je, kad je nasamo sa njom, divan i nježan, ali čim je tu i neko od njegovih prijatelja ili su oni kao par u širem društvu, on se pretvara u groznog momka koji na sve načine pokušava da dokaže da je faca.

Najlakši način mu je da djeluje kao da mu nije stalo do njegove djevojke, jer većina njih misli da su prafi frajeri bezosjećajni i ponositi individualnci kojima je druženje sa muškom ekipom ispred veze.

Ne želi da pokaže emocije
Ako se dešava da kada mu pred ljudima kažete nešto lijepo on samo prevrne očima kao da mu to jako ide na živce, imate posla s tipičnim glumcem koji pokušava da se dokaže. Naravno da mu gode vaše lijepe riječi, ali želi da ispadne bezosjećajan pred muškom ekipom.

Vrijeđa vašu ženstvenost
“Što si se tako sredila?”, jedan je od najgorih primjera. Istina je da mu se itekako sviđa kako izgledate, ali pošto želi da impresionira drugove i ispadne kul lik koji “ne voli” namontirane djevojke, moguće je da će imati upravo ovakav komentar.

Glumi da mrzi veze
Može mu biti najljepše u vezi sa vama i vjerovatno je svjestan svih prednosti vašeg odnosa, ali zna da frajeri pred ekipom ne treba da pokažu romantiku i da otkriju činjenicu da im mirna luka sa voljenom ženom itekako prija. Zato će glumiti da mu je svako vezivanje jako naporno.

Podijelite članak
Holler Box