Portal 072info

Muški PMS postoji – a baš zbog njega on obožava jutarnji seks

Screenshot 4 929
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ženama se često predbacuje kako su robovi svog menstrualnog ciklusa koji im diktira raspoloženje, a to najčešće izgovaraju muškarci. Međutim, kako se čini, sasvim neutemeljeno, tvrde naučnici.

Naime, oni su otkrili kako su i pripadnici jačeg spola također pod velikim uticajem hormona. Samo, za razliku od žena, oni prođu kroz cijeli svoj ciklus u samo jednom danu, svakog dana svog života.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Evo kako on izgleda:

Jutarnji dio ciklusa – nastup testosterona

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kad se muškarac ujutro probudi, njegov je testosteron na samom vrhuncu, što ga čini punim energije, fokusiran je, druželjubiv, takmičarski raspoložen i spreman za brzu reakciju.

Testosteron ga također čini sklonim ljutnji, što znači da sve što ih inače smeta ujutro im predstavlja najveću moguću provokaciju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Osim toga, sav taj testosteron koji preplavljuje njegovo tijelo pokreće i libido, što objašnjava zašto muškarci misle da je seks ujutro odlična ideja, bez obzira na jutarnji zadah ili činjenicu da partnerica ništa ne vidi, ne čuje ni ne govori dok nije popila kafu.  Seks je jedina takva “timska aktivnost” za koju je raspoložen, upravo zbog visokog hormona koji ga tjera na individualne aktivnosti.

Popodnevni dio ciklusa – srednja razina hormona

Iako još nije na svom dnu, u sredini dana testosteron je u silaznoj putanji te se nalazi na nekakvoj sredini.

Zbog toga je muškarac puno spremniji na suradnju s drugima i dogovor. Iako ga još drži energija od jutra, teško da će imati toliko puno elana. Zanimljivo je kako je ovo i najbolje doba za muškarca da ide na spoj jer su njegovi hormoni u ravnoteži te neće ispasti niti previše dominantan, niti previše podređen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Večernja razina testosterona – muškarac je gotovo žena

Ovo je doba dana u kojoj je razina testosterona uvjerljivo najniža, a muškarac je u takvom stanju emotivniji, ranjiviji te “mazniji”. Veće su šanse kako će pristati da radi nešto što inače ne bi, ne uzrujava se toliko i osjeća potrebu za bliskosti. Za sve one sklone manipulacijama, ovo je definitivno najbolje doba da traže partnera usluge ili samo da se složi s njima oko nečega. 

Prirodni dizači testosterona

Postoji čitav niz aktivnosti tokom dana koje mogu djelovati na privremeno dizanje testosterona, od gledanja filmova, sporta ili igranja igrica… Međutim, tehnički, tri su faze glavni uzorak muškog hormonalnog ciklusa koji pomaže u lakšem razumijevanju muškaraca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6