mm
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 3, 2022 @ 20:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Mustafa Mustafić, poznati bh. filmski i televizijski snimatelj, autor je dokumentarnog filma “Slike iz života bh. filma”. Gostujući u jednoj emisiji  otkrio je kako je izgledao njegov razgovor sa Emirom Kusturicom koji je učestvovao kao sagovornik u njegovom filmu.

– Sa Emirom Kusturicom sam bio kad smo snimali ovaj moj dokumentarac. Izbjegavali smo razgovarati o onome o čemu se nikada nećemo moći dogovoriti, ja ne znam iz kojih razloga. O tim budalaštinama nismo pričali. Ja njega uvijek isključivo tretiram kao reditelja, a ne kao političara, istakao je Mustafić.

Priznao je da se užasava Kusturicinih političkih izjava.

– Imali smo sa njim dogovoren intervju u sedam, a završili smo u sedam i dvadeset. Onda smo sjedili do jedan iza ponoći i razgovarali. Pri tom, on nije pio, pio je samo sokove. On je sjedio sa nama, opušteno, relaksirano, razgovarali smo, on je uživao, možda zato što smo mu donijeli neki svjež dah Sarajeva. Kad ga je Zijo Mehić pitao kad će doći u Sarajevo, on kaže: “Pa bio sam ja u Sarajevu.” Pitao sam ga da li zeza, kaže on: “Jesam, najozbiljnije. Ja sjednem u auto negdje u jedanaest, dvanaest navečer i krenem”. Pitam ga gdje si bio, jesi bio na svojoj Gorici, on kaže da jeste, kaže: “Izlazio sam iz auta i sve snimao.” Nisam imao razloga da mu ne vjerujem i bilo mi je žao što on na taj način dolazi u rodni grad, jer sam vidio da ga trese nostalgija. Ali opet, ta druga realnost u kojoj on živi traži i očekuje nešto drugo od njega, ne znam šta. Ja njega, uprkos svemu, na neki način doživljavam kao Sarajliju i kao bosanskog reditelja”, kazao je filmski snimatelj gostujući u emisiji  “U kontru sa Draganom Markovinom” na Kanalu O.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER