Portal 072info

MUZEJ GRADA ZENICE Izložba ”10 godina likovne kolonije Vranduk’

“Internacionalna likovna kolonija Vranduk”, koja ove godine obilježava deset godina postojanja, obilježiti će svoju obljetnicu reprezentativnom izložbom ”10 godina likovne kolonije Vranduk”.

“Internacionalna likovna kolonija Vranduk” održava se od 2006.godine i, bez obzira na mnogostruke nepovoljne okolnosti i letargično okruženje,  ugostila je brojne umjetnike i umjetnice domaće i regionalne kulturne scene, kao i likovne umjetnike iz Norveške, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Irana, Srbije, Njemačke, Škotske, itd. Ove godine, kao i svih predhodnih, događaj kojim će finalizirati aktivnosti ovogodišnje kolonije je prigodna izložba radova autora i autorica koji su bili učesnici ljetne likovne kolonije Vranduk. Obzirom da ove godine likovna kolonija Vranduk obilježava jubilarnu desetogodišnjicu postojanja, izložba će osim recetnih radova prikazati i izbor radova koji su nastajali od 2006. godine u kontinuitetu do danas.

Organizatoru kolonije, umjetnička organizacija “De_Art Plus”, osnovna platforma je promocija i povezivanje vizualnih umjetničkih praksi u regionu, afirmacija savremene umjetnosti i umjetnika mlađe i srednje generacije, a jedan od značajnijih programskih ciljeva “De_Art Plusa” su inicijative kulturnih razmjena i rezidencijalni programi za umjetnike.

Izložba ”10 godina likovne kolonije Vranduk” urađena je u saradnji sa Muzejom grada Zenice i “Kolektiv Kreativom”  iz Sarajeva, a biće otvorena u utorak, 15. septembra, u 19.00 sati u galeriji Muzeja grada Zenice.

(Fena/enb)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box