Muzika koja će vam produžiti koncentraciju

Podijelite vijest

muzika1

U kancelarijama se posao često obavlja uz muziku u pozadini. Mnogi pojedinci slušaju muziku dok rade i kod kuće. Ali nije svaka muzika dobra za koncentraciju. Kompanija ”Focus at will” je uz pomoć neurologa i psihologa otkrila koja muzika pri radu produžava koncentraciju do četiri puta.

Prema njihovim statistikama čak 50 odsto ljudi sluša muziku dok radi ili uči. Ali to je pogrešna vrsta muzike. Popularna muzika odvlači pažnju od rada. Njen cilj je intelektualna i emotivna reakcija slušaoca.

Kompanija “Focus at will” je uz pomoć neurologa dr Eviana Gordona i profesora psihologije sa univerziteta UCLA, dr Stephena Sideroffa, utvrdila koja muzika funkcioniše kao ’pojačivač pažnje’. Prema njihovim istraživanjima, ovaj tip muzike utiče direktno na limbički sistem, omogućavajući dužu koncentraciju.

Prosječnog čoveka koncentracija drži u segmentima od po 20 minuta. “Focus at will” tvrdi da uz muziku koju predlažu, može da se radi i do 100 minuta prije prve pauze. Takođe je neophodno oko 20 minuta da bi se počelo sa radom, uz ovu muziku ovaj period se znatno skraćuje.

bizilife.rs