Muzur objavio prepisku s Novalićem na Facebooku, prije nego ga je premijer blokirao: Bruka i sramota ste ovog naroda

Screenshot 1 81

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur na svom Facebook profilu objavio je “printscreenove” komentara na status premijera FBiH Fadila Novalića od 5. novembra kada su Bosnu i Hercegovinu pogodile strašne poplave.

Tada su, podsjećamo, najviše stradale sarajevske općine Ilidža i Novi Grad.

Premijer Novalić, koji se inače nalazi i na optuženičkoj klupi zbog afere “Respiratori”, tada je obišao općinu Konjic. Načelnik Muzur je, čini se, tek danas vidio Novalićev status i fotografije te komentirao.

No ubrzo je blokiran. Odlučio je na Facebook podijeliti “tok razgovora” s Novalićem, kao i komentar Jasmina Mulahusića, SDA bota.

Objava Muzura na Facebooku

– Krizno komuniciranje premijera FBiH Fadila Novalića.

Na objavu o premijerovoj posjeti poplavom pogođenom Konjicu sam napisao/konstatovao da su dvije najmnogoljudnije općine u KS teško pogođene poplavama i da je iste obišao, ali u širokom luku na putu za Konjic. Komentarišući patetiku i sav sadržaj posta, naveo sam da je strašno da se u ovakvim situacijama dijelimo po bojama, imenima ili bilo kojem drugom kriteriju osim da to bude pomoć onom ko je u potrebi.

Za vrlo kratko vrijeme moj komentar je imao preko 500 lajkova i na isti je premijer odgovorio još strašnije i potvrdio širim masama njegov odnos prema građanima, koji sam ja nažalost vidio još dok sam bio u Parlamentu FBiH.

Nedugo zatim je izbrisao svoj neumjesni komentar, izbrisao moj komentar, blokirao me na oba profila i valjda pomislio da je s tim riješio sve probleme. Ustvari je samo potvrdio sve ono što mi svi znamo odavno o njemu i potvrdio istinitost navedenog sadržaja.

U rekordnom roku se javlja dežurni SDA bot iz dijaspore i montira sliku sa sadržajem u prilogu. Ponovo otklanjaju sve dileme o uskoj povezanosti, o ciljanom vrijeđanju i pokušaju diskreditovanja svega i svih koji ne dolaze iz njihovog tora. U NJIHA to ide tako, a kako u NJIHA izgleda kroz slike pogledajte ispod – napisao je Muzur.