Muzur posjetio časne sestre na Stupu: Najljepši susreti od početka mandata

muzur
Podijelite vijest

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur danas je obišao najstarije sugrađane na području Općine i uručio im mali znak pažnje.

Kako kaže, svjestan je da to neće mnogo promijeniti njihovu finansijsku situaciju, ali je znak da Općina i rukovodstvo misli na njih.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Danas smo imali jedno od najljepših druženja od početka mandata. Obilazili smo naše najstarije sugrađane i uručili im mali znak pažnje.

Svjesni da to neće značajno promijeniti njihovu finansijsku situaciju, ali smo se uvjerili da im je itekako važno i drago bilo da mislimo na njih i da im uputimo lijepu riječ.

Obišli smo našu nanu Šamku u Gornjem Kotorcu koja ima 86 godina, našeg dedu Salku u Rakovici koji kaže fali mu 5 mjeseci za punih 90, a posebna je posjeta bila Samostanu Majke Divne – Sestre milosrdnice na Stupu u sklopu kojeg je odlično uređen i organizovan starački dom. Sestre su posebna priča, Ilidža je zaista bogata općina!

Nosimo predivna iskustva, vidjeli smo nasmijana lica i svakako čuli po neku dobru životnu za ponijeti. Mjere smo poštovali koliko smo mogli, ali unaprijed oprostite neko rukovanje i zagrljaj.

Poželjeli smo im dobro zdravlje i da se opet naredne godine sretnemo i družimo.
Ostale sugrađane će obići naši sekretari MZ i uručiti im ovaj mali znak pažnje”, napisao načelnik Općine Ilidža na svom Facebook profilu.

https://www.facebook.com/MuzurNermin/posts/931064404318396

Podijelite vijest