Portal 072info

Na bh. graničnim prijelazima uskoro kamere koje otkrivaju ukradena vozila

U namjeri unapređenja graničnih provjera osoba i prijevoznih sredstava prilikom prelaska državne granice, Granična policija BiH pokrenula je aktivnosti uvođenja sustava za automatsko očitavanje i provjere registarskih tablica vozila.

Plan Granične policije BiH je da se na međunarodnim graničnim prijelazima postave posebne kamere za provjeru registarskih tablica na vozilima, potvrdili su z iz GP BiH.

Na osnovu provjere registarskih tablica moći će se utvrditi potražuje li vozilo nadležno tijelo, je li ukradeno, odnosno da li treba poduzeti i neke druge mjere u skladu sa zahtjevima nadležnih organa.

Ove aktivnosti se provode u sklopu Projekta uspostavljanja videonadzora (IPA 2015.) te je GPBiH dostavio Europskoj komisiji u Sarajevu potrebnu dokumentaciju za realizaciju navedenog projekta, objasnili su iz GP.

Kada je riječ o vremenu koje je potrebno za realizaciju ovog značajnoj projekta za GP, ističu da ipak dinamika provođenja projekta zavisi od procedura i nadležnih tijela Europske komisije.

S druge strane, ova aktivnost Granične policije nailazi na pozitivan stav i s druge strane, točnije od vozača. Predsjednik Udruženja prijevoznika za međunarodni i unutarnji transport Republike Srpske Nikola Grbić, smatra da je ovakva zamisao graničara opravdana.

To je izuzetno dobra stvar, ali je treba okrenuti u drugom pravcu. Mi znamo da postoje prijevoznici koji rade neregistriranim kamionima i njih treba kontrolirati prometna policija na putu, a ne da ih kontroliraju na graničnom prijelazu, naglasio je Grbić.

On je rekao da prijevoznike na granicama zadržavaju bespotrebno i da to stvara gužve.

Drukciji.ba
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box