m 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Gračanički volonteri, njih 13, ovih paklenih ljetnih dana čine čuda. Nakon što su vidjeli, da svojim radom mogu i hoće ubrzati humanitarnu akciju za trasnplantaciju bubrega 29-godišnjem mladiću, sugrađaninu Admiru Salkiću, sjeli su i dogovorili su pravce humanitarnog djelovanja.

Ne žele da im se pominju imena, ne žele publikaciju, ništa, oni samo žele raditi, znaju raditi na pomoći, onome kome je doista pomoć potrebna, a Admiru je potrebna pomoć, jer on želi da živi. Ništa više. Sa 29 godina, već je punu deceniju na hemodijalizi Opće bolnice u Gračanici. Svaki drugi dan njegov život je bolnica – kuća i četiri zida.

Volonteri „zakotrljali“ grudvu koja se neće zaustaviti dok se ne sakupi 170 hiljada KM: Uradili promotivne plakate
Volonteri „zakotrljali“ grudvu koja se neće zaustaviti dok se ne sakupi 170 hiljada KM: Uradili promotivne plakate

Volonteri su u utorak, 6.jula, na dočeku pobjednika 14.serijala „Zvezde Granda“ Mahira Maulalića, za Admira Salkića, pod motom „Za život bez bola“ sakupili 6.666 maraka i 30 feniga. Prije toga u akciji su sakupli oko 5.000 KM plus uradili promotivni materijal. Objavili su žiro-račune, a humanitarni broj na BH Telecomu je 090 291 009 čime se doniraju 2 KM.

 – Hvala volonterima moje čaršije, hvala svim dobrim ljudima koji su shvatili da moj život ovisi od transplantacije, to jest od novca kojeg treba uplatiti za te svrhe. Otkako su volonteri pokrenuli akciju, sve je krenulo nabolje. Oni su za manje od 10 dana sakupili preko 20 hiljada maraka i kažu idu dalje. Čuo sam da je u Sokolu odigrana humanitarna utakmica i da je sakupljeno 2.125 KM. Hvala svima, moj život je u rukama dobrih ljudi – kaže Admir Salkić, osokoljen kako je sada akcija krenula.