Portal 072info

Na “eBayu” prodaje kamen iz Piramide Sunca (FOTO)

Stranica za prodaju putem interneta “eBay” pravi je rudnik predmeta za svakodnevnu upotrebu, kao i onih koji zanimaju kolekcionare.

Na ovoj stranici možete da pronađete sve i svašta, od igle do lokomotive, pa čak i kamen iz bosanskohercegovačke Piramide Sunca.

Da, dobro ste pročitali, “kamen iz Piramide Sunca”. Piramida Sunca je, prema tvrdnjama Semira Osmanagića, najveća bosanska piramida, koja se nalazi u blizini Visokog. Kako Osmanagić tvrdi, nedaleko od Visokog se nalazi više piramida, a Piramida Sunca je zapravo brdo Visočica, i prva je takve vrste u Evropi.

Pored ove, navodno, postoje i Piramida Mjeseca (brdo Plješevica) i Piramida Bosanskog Zmaja koja se nalazi desno od Piramide Mjeseca.

Istraživanja o navodima Osmanagića su u toku, a mnogi domaći i strani stručnjaci su odbacili teoriju o Bosanskim piramidama. Bilo kako bilo, jedan korisnik “eBaya” se dosjetio da bi mogao da postoji neko ko vjeruje u Osmanagićevu teoriju i želio bi da ima bar jedan mali dio Piramide Sunca.

Tako je na ovoj stranici ponudio kamen iskopan na brdu Visočica, a cijena je prava sitnica za prave kolekcionare i iznosi samo 50 američkih dolara.

Uz to, prodavač navodi da bi ovaj “artikl” dostavio širom svijeta, a troškovi dostave su uključeni u cijenu.

nezavisne.com

Podijelite članak