Portal 072info

Na Facebooku ste pod nadimkom? Pogledajte šta se desilo ovoj ženi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Holistička terapeutkinja Jemma Rogers (30) priznaje da je promijenila ime u Jemmaroid Von Laalaa kako bi mogla vratiti svoj stari račun na Facebooku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Žena je rekla da je bila prisiljena službeno promijeniti svoje ime kako hi uskladila svoj “smiješni” Facebook pseudonim nakon što joj je zaključan njezin račun.
Jemma Rogers (30), po zanimanju holistička terapeutkinja iz Lewishama na jugoistoku Londona, otvorila je profil na ovoj društvenoj mreži 2008. godine, piše Net.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U želji da izbjegne dosadne zahtjeve za prijateljstvom od starih prijatelja i stranaca, izmislila je profil pod pseudonimom Jemmaroid Von Laalaa.

Ali prošlog mjeseca je dobila poruku od Facebooka koji je od nje zatražio da im pošalje dokaz koji će je identificirati, odnosno dokazati da je to njezino pravo ime i njezin pravi Facebook račun.
Zbunjena, ali i zabrinuta da bi njezin račun Facebook mogao blokirati, Jemma je priznala da je očajnički pokušala “photoshopirati” svoje bankovne kartice kako bi Facebooku dokazala da je to njezino pravo ime.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dan kasnije, njezin profil je suspendiran i ona više nije mogla ući na Facebook.
Poslala je e-mail Facebooku u kojem je priznala što je učinila kao i dokaz o svom stvarnom identitetu, moleći ih da je puste natrag.

Rekli su joj da ne mogu potvrditi njezin identitet, pa su joj blokirali račun.
U očajničkom pokušaju da povrati svoj profil, žena je promijenila ime i sada je i službeno gospođa Von Laalaa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Štoviše, unatoč ekstremnim naporima, njezin profil je još uvijek zaključan, premda je Facebooku poslala novi dokaz o svom (novom) identitetu.

“Znam da sam bila potpuna idiotkinja, ali Facebook je smiješan. Bila sam izbačena iz svog računa pet tjedana i sada su izgubili sve moje fotografije, poruke i dragocjene uspomene”, rekla je ona, dodajući: “Ne mogu vjerovati da sam ovako kažnjena”.
Sirota Jemma morala je čak izvaditi nove bankovne kartice i novu vozačku dozvolu sa svojim novim imenom.

Unatoč tome što je sve te dokumente poslala Facebooku, ona je dosad dobila samo automatizirani odgovor da će se Facebook “provjeriti” njezin problem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ne mogu vjerovati da sam zaglavila s ovim glupim imenom, a još uvijek ne mogu doći do svog Facebooka. Teško je govoriti nekome kao ljudskom biću, a zauzvrat dobivati samo računalne poruke, to je tako frustrirajuće.”

“Facebook ima preveliku moć i to je zapravo prilično zastrašujuće”, zaključuje ona.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME