Na godišnjem stalno provjeravala mobilni Facebook, kad se vratila kući stigao joj račun od 3000 funti

Na godišnjem stalno provjeravala mobilni Facebook, kad se vratila kući stigao joj račun od 3000 funti

Korištenje mobilnih usluga u inozemstvu može biti jako skupo – to se pogotovo odnosi na surfanje internetom jer samo jedno spajanje može potrošiti desetke MB prometa, što vlasnike mobitela može koštati desetine pa i stotine eura.

 Koliko surfanje u inozemstvu i provjeravanje društvenih mreža može biti skupo na težak način saznali su roditelji 18-godišnje Larisse Grice s kojom su nedavno proveli odmor u Turskoj.

S obzirom da je Larissa ovisnica o Facebooku, ni na odmoru nije mogla odoljeti da s maminog telefona konstantno provjerava novitete koje objavljuju njeni prijatelji s ove mreže.

Iako tvrdi da je provjeravala samo društvene mreže, ona je tokom odmora uspjela potrošiti čak 630 MB podataka te su, kada su se vratili kući i kada je stigao račun, njeni roditelji doživjeli veliki šok.

Naime, zahvaljujući tome što je ona “samo provjeravala društvene mreže”, stigao je račun za mobilne usluge u iznosu od skoro 3.000 funti. Mobilni operater Orange inače naplaćuje čak 8 funti po MB za surfanje internetom iz Turske, ali korisnici imaju mogućnost kupovine podatkovnog paketa veličine 20 ili 100 MB dnevno za 3, odnosno 10 funti dnevno.

Iako su Larissini roditelji kupili jedan takav paket, njen je otac novinarima Telegrapha rekao kako to “očito nije bilo dovoljno” te je dodao da je cifra na računu koji su dobili “nenormalna i puno veća od one koji si mogu priuštiti”.

Orange je, nakon što je račun premašio 1.000 funti, blokirao daljnje korištenje ovog broja, ali greškom su ga ponovno aktivirali te su ga opet blokirali posljednjeg dana odmora kada se račun već popeo na skoro 3.000 funti.

Zanimljivo je da je ovaj mobilni operater zatražio od porodice da u potpunosti podmiri račun, ali nakon što su ih kontaktirali novinari, odlučili su pokazati “znak dobre volje prema svojim korisnicima” i smanjiti račun tako da, umjesto skoro 3.000 funti, oni moraju platiti oko 250 funti.
dnevnik.hr/haber.ba
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica