Na Googleu tražila kako ubiti nekoga sjekirom, pa onda presudila partneru

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ženu je taksi čekao dok je ona kupovala sjekiru kojom je kasnije nasmrt isjekla svog partnera, rečeno je sudu u Sydneyu.

34-godišnjakinja je ranije pretraživala Google o ubistvu, uključujući izraze “ubiti nekoga sjekirom koji dio tijela prvo isjeći”.

U to je vrijeme žena bila predmetom istrage i naloga za hapšenje zbog nasilja (AVO) nakon što je njen partner rekao policiji da ga je ubola nožem za meso.

On je imao tri presude koje uključuju nasilje nad njom, rečeno je na vrhovnom sudu Novog Južnog Walesa. Žena, koja iz pravnih razloga nije imenovana, suočila se sa saslušanjem o kazni u petak.

Priznala je krivicu za ubistvo svog dugogodišnjeg partnera dok je ležao i gledao u svoj iPad u gradskoj kući u Sydneyu u septembru 2020.

Prema utvrđenim činjenicama, bio je s drugom ženom kada ga je partnerica nazvala i poslala poruku. Ženi s kojom je bio rekao je da je to njegova bivša partnerica, opisavši je kao opasnu – nasilnu i zlostavljačku. “Udarila me velikom mačetom, je**no je divlja”, rekao je. Žena je poslala 19 SMS poruka u kojima je sugerirala da on ima seksualne odnose s nekim, a pokušavala ga je nazvati od oko 5.30 do 13 sati, stoji u izvještaju.

Ranije tog mjeseca provela je pretrage na svom telefonu tražeći informacije uključujući “možete li nekoga ubiti vrućom kipućom vodom” i “je li stvarno lako ubiti nekoga nožem”.

Prije ubistva provela je više pretraga, uključujući: “Koji dio tijela ciljati kako bi najbrže nekoga ubili sjekirom.” Predvečer je pozvala taksi da je odveze u Bunnings, zamolila vozača da pričeka, ušla u prodavnicu i kupila polusjekiricu marke Trojan.

Kasnije je poslala poruke u kojima je pisala: “Mogli biste čuti nešto na vijestima, možda sam u zatvoru, ne mogu se više nositi s tim.”

Kasnije je otišla u policijsku stanicu i priznala ubistvo, ali je rekla i niz laži, uključujući da je njen partner napravio nož, čuo je sud.

Utvrđeno je da je žrtva preminula od višestrukih ozljeda glave. U izjavi o utjecaju na žrtvu koja je u petak pročitana na sudu, čovjekova teta opisala je porodičnu bol zbog gubitka čovjeka uz kojeg su ljudi voljeli biti. Pitala je zašto im je on oduzet na tako stravičan, brutalan i kukavički način.

Njegov odnos s majkom bio je pun podrška i bili su kao “zrna graška u mahuni”, napisala je teta.

Njegova je majka umrla ranije ove godine, a srce joj je bilo “ugušeno traumom i tugom” zbog gubitka voljenog sina, navodi se u izjavi. U podnescima o odmjeravanju kazne, tužiteljica Gabrielle Steedman opisala je žestinu napada sjekirom, ističući da je žena rekla da je upotrijebila svu svoju snagu. Također je navedeno i planiranje i predumišljaj.

Advokatica odbrane Bernadette O’Reilly opisala je vezu para kao nestabilnu i narušenu porodičnim nasiljem.

Muškarac je bio osuđivan za kaznena djela nasilja nad ženom 2010., 2011. i u martu 2019. godine, dok žena ranije nije bila osuđivana.

GODISNJICA
MARKETING