Portal 072info

Na granicama i dalje pojačan promet vozila

Povoljni uvjeti za vožnju karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.  S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme, vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze, prenosi novinska agencija Patria.

Usporeno se saobraća na dionicama na kojima su aktuelni sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Doboj-Gračanica, Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Kiseljak, Brod na Drini-GP Hum, Bosanski Brod-Odžak i Čapljina-Stolac.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH pojačan je promet vozila na graničnim prelazima na jugu naše zemlje. Duge kolone vozila zabilježene su na GP Doljani gdje se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka do 40 minuta.

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.  Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi  je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Apelujemo na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju i provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box