Na granici BiH u kamionu pronađena 24 državljanina Turske, krili se među namještajem

turci kamion gp
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Orašje pod nadzorom Tužiteljstva BiH u utorak su spriječili krijumčarenje 26 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, izvijestili su iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka BiH, koji je prevozio namještaj iz BiH u SR Njemačku. Radi se o teretnom motornom vozilu u vlasništvu pravne osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH. https://397d6bbb6a51d865727d017ac7c5073b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, teretno motorno vozilo s priključnim vozilom, putne isprave i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenoga djela, su privremeno oduzeti.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 26 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje s područja BiH, predano službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno Tužiteljstvu BiH, navodi se u izvještaju.