Portal 072info

Na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH višesatna zadržavanja

Prema informacijama Granične policije BiH na GP Doljani na izlazu iz zemlje zadržavanja su višesatna (duže od tri sata), a na ulazu u BiH čeka se od sat do sat i po vremena.

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena, a isto toliko čeka se i na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH. Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina na ulazu u zemlju čeka se do pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 do 20 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

U većem dijelu BiH danas se saobraća uz pojačan promet vozila.

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno. Skreće se pažnja i na dionicu Podlugovi-Visoko, gdje se danas izvode radovi na redovnom održavanju. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima.

Danas i sutra, zbog održavanja XIV festivala folklornog stvaralaštva BiH, na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka, od 19.00 do 19.30 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš, Gorica-Vitina, Čapljina-Stolac i Brod na Drini-GP Hum, kao i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

cazin.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box