Na GV Zenica čeka 28 projekata iz oblasti vodoprivrede vrijednih 2,7 miliona KM

Među desetinama tema od velikog značaja za građane Zenice, koje čekaju da budu uvrštene na dnevni red ili da se o njima očituju gradski vijećnici je i Plan ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenica za 2020. godinu. Iako je dva puta bio uvršten u dnevni red, ovaj dokument nije bio tema rasprave gradskih vijećnika.

O značaju Plana ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenica za ovu godinu dovoljno govori da na njegovu realizaciju čeka više hiljada građana. 

Nedavno sam sa šefovima resornih službi obišao veliki broj mjesnih zajednica, s ciljem utvrđivanja prioriteta u realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i rješavanja drugih problema koji otežavaju život građana. Planirana ulaganja u oblast vodoprivrede na području Grada Zenica za ovu godinu iznose 2.690.000 KM, ali čak 28 projekata je blokirano. Radi se o projektima koji će značiti poboljšanje vodosnabdijevanja u prigradskom i na seoskom području, poboljšavanje sanitarnih uslova korištenja vodoprivrednih objekata, projektima kojima će se očistiti i sanirati riječna korita. 

Ove godine planirana je izgradnja novih 9.500 metara vodovodne i 6.430 metara nove kanalizacione mreže i preko hiljadu metara saniranih riječnih korita. Apelujem na gradske vijećnike da deblokiraju sredstva građana Zenice i da radimo u njihovom interesu“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE