Na internetu osvanuo film “Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi”, pojavljuju se Džeko, Spahić, Misimović…

ibisevic
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dokumentarni film “Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi“, o našoj fudbalskoj legendi i bivšem reprezentativcu BiH, dostupan je na YouTubeu.

Film govori o dječaku koji je sanjao fudbalske snove šutirajući loptu u zid u rodnoj Vlasenici i koji je tokom godina uspio da ostvari svoje snove i postane miljenik navijača BiH i jedan od najboljih napadač koje je ova zemlja imala.

Film također prikazuje i historijske trenutke naše fudbalske reprezentacije koji su donosili radost cijeloj BiH. Neizostavan je pogodak u Kaunasu protiv Litvanije koji nas je odveo na SP, te prvi gol BiH u historiji na svjetskim prvenstvima, u porazu od Argentine 2:1, u Brazilu.

U filmu se pojavljuju Emir Spahić, Edin Džeko, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović…, a film je sniman tokom prijateljske utakmice BiH i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Režiser je Jasmin Omerika, a sam film bi se mogao opisati kao nastavak prvog dokumentarca o Ibiševiću, “Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.