jahorina20
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 13, 2021 @ 15:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Olimpijska planina Jahorina već u prvoj polovini decembra našla se na prvom mjestu najpoželjnijih turističkih destinacija.

Olimpijski centar Jahorina je također pustio rad najveću investiciju Gondolu Poljice – najmoderniju kabinsku gondolu u jugoistočnoj Evropi. Samo u prvih dvanaest dana rada ski centra na Jahorini je skijalo gotovo 15.000 skijaša što je za pet puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Snijeg koji intenzivno pada formirao je sniježni pokrivač visine 120cm i u narednim danima obećava odlične uslove za skijanje.

Od danas na Jahorini će svaki dan biti organizovano noćno skijanje u terminu od 18.00 do 21.00 sat. U planu je da skijaše u večernjem terminu prevoze obje kabinske gondole Partizan i Poljice s tim što će gondola Poljice raditi u terminu do 23.00 sata za potrebe panoramske vožnje i prevoza do Olimpijskog bara na vrhu planine.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Olimpijski centar Jahorina najavljuje i zabavu u novogodišnjoj noći uz posebno praznično, novogodišnje skijanje, u terminu od 22.00 od 02.00 iza ponoći. Nakon pozitivnih reakcija prošle godine novogodišnje skijanje na Jahorini postaje tradicionalno, saopćeno je iz OC Jahorina.

LIDER