NA JUČERAŠNJIM PROTESTIMA: Zeničani pružili podršku Sarajlijama (FOTO)

NA JUČERAŠNJIM PROTESTIMA: Zeničani pružili podršku Sarajlijama (FOTO)

IMG_2164
Foto: Benjamin Hazić/072info

Podsjetimo, proteklih dana u gradovima širom BiH građani su protestovali protiv nepostojanja zakona o jedinstvenom matičnom broju, a najveće demonstracije održane su u Sarajevu. 

Jedno od najprepoznatljivijih lica građanskih protesta je sarajevski glumac Feđa Štukan.

"Svaki dan ćemo se nalaziti ovdje i dogovarati. Tu se formira jedan mali pokret. Možda više nije ni mali, a u šta će se to kasnije pretvoriti ne znamo. Vjerujem da može izrasti u nešto veliko. Ove kafe će se održavati svakog dana i ostajat ćemo tu čitav dan ili noć, ovisno kako se stvari budu odvijale. Ideja nam je da razgovaramo o svim problemima i da se skupe ljudi koji imaju isti problem i žele da postignu isti cilj. Jedan od uslova da se pristupi svemu ovome je biti antinacionalista. Ne želimo nikakvog nacionalizma u grupi i to je ono protiv čega se borimo", izjavio je Štukan za Klix.ba.

Zeničani su se također jučer solidarisali sa građanima Sarajeva te su se po završetku protesta u Zenici autobusom zaputili u Sarajevo u čemu im je pomogao premijer Vlade ZDK, gosp. Fikret Plevljak. Tačno u 12.00 sati tridesetak Zeničana krenulo je put Sarajeva da pokažu kako i oni situaciju koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu neće posmatrati nijemo. 

Kako je to jučer izgledalo u Sarajevu pogledajte u fotogaleriji, a portal 072info jedini je zenički medij koji je otišao u Sarajevo i dao podršku protestantima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE