Na Kosovu se čuju pucnji

Kosovska policija potvrdila je da se na nekim lokacijama čuju pucnji, te da su neki od njih usmjereni prema policijskim jedinicama, ali da na sreću nema povređenih.

Policija navodi i da je bilo zaustavljanja i maltretiranja albanskih građana.

“Građani su također dali informacije da postoje slučajevi zaustavljanja i maltretiranja albanskih građana, nanošenja povreda i materijalne štete na vozilima od strane osumnjičenih lica za koje se sumnja da su dio organizacija koje blokiraju ulice”, kazali su.

I premijer Kosova Aljbin Kurti navodi da se čuju pucnjevi iz oružja.

“Prije nego što je počelo naše izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prelazima sa Srbijom, ilegalne srpske strukture na severu počele su da blokiraju puteve i pucaju iz oružja. Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i pretnji u Beogradu i Raškoj. Tamo su planirane i podsticane ove agresivne akcije koje se danas dešavaju. Vučić i Petković su glavni odgovorni za nerede”, napisao je Kurti na Facebooku.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, nastavljaju se blokade puteva na više razlicitih lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, koji su zatvoreni za saobraćaj, saopćeno je iz Kosovske policije.

“Za sada nema zvaničnih informacija o bilo kakvim povredama građana ili policijskih službenika, stoga pozivamo i apelujemo na sve medije i gradjane da ne nasedaju na informativno-lazne vesti, koje imaju tendenciju da destabilizuju situaciju i stvaraju paniku.

Policija Kosova nastavlja svoje obaveze prema policijskim jedinicama, u obezbeđivanju bezbjednosti za sve građane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbjednosti”, kažu iz policije.

N1

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE