Portal 072info

Na kraju sedmice dvije predstave na online repertoaru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Za kraj prve sedmice u mjesecu aprilu, Bosansko narodno pozorišta Zenica će putem svog Youtube naloga na online repertoar staviti dvije predstave. 

U petak, 3. aprila od 19.30 sati će na Youtube nalogu BNP Zenica biti dostupna predstava „Kišna sonata“ nastala u režiji kolektiva predstave, a u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Snežana Vidović, Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić. Izbor scenografskih elemenata i kostima postpisuje kolektiv predstave, a izbor muzike potpisuje Faketa Salihbegović-Avdagić. 

U subotu, 4. aprila od 11 sati će na Youtube nalogu biti dostupna predstava za djecu „Pingvin“ nastala prema tekstu Lane Šarić, u režiji Miroljuba Mijatovića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Zlatan Školjić, Lana Zablocki, Selma Ćosić, Tahir Kavaz, Ajša Đuherić. Kostimografiju i scenografiju potpisuje Ena Begičević-Čeliković, a scenski pokret Emina Stojšić. Izbor muzike potpisuju Miroljub Mijatović i Sani Terzić. 

Linkovi za gledanje predstava će biti dostupni i putem Facebook i Instagram profila Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i na zvaničnoj webb stranici www.bnp.ba. Predstave će biti dostupne za gledanje tokom vikenda. 

Podijelite članak
  • 15
    Shares

Počitajte još

U ponedjeljak počinje 19. festival bh. drame Zenica 2020 – online

072info

Miroljub Mijatović: Željno očekujemo publiku u dvoranama

Redakcija

„Mousefuckers“ i „Veseli voz“ na ovosedmičnom online repertoaru zeničkog BNP-a

072info