Na Lihtenštajn krećemo sa najjačim sastavom

Na Lihtenštajn krećemo sa najjačim sastavom

safet-susic

Danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je naš selektor Safet Sušić ponovio da protiv Lihtenštajna neće biti jednostavno kako se očekuje.

Pape je izjavio kako je Lihtenštajn protiv nas u prvom kolu primio osam golova, a onda u narednih sedam kola primio svega 11 golova.

„Moramo što prije dati gol, da ne bi bilo nervoze. Igraćemo ofanzivno, slično kao protiv Slovačke. Sama činjenica da ćemo izaći sa najboljom ekipom govori koliko tu utakmicu ozbiljno shvatamo i koliko respektujemo protivnika. Kada bih stavio tri ili četiri nova igrača, a neke odmarao za Litvaniju, to bi nam se moglo odbiti od glavu. Ukoliko budemo imali dobar rezultat na poluvremenu, napraviću tri izmjene, ali nikog neću štedjeti za susret protiv Litvanije“, rekao je Safet Sušić.

Selektor Sušić nije još otkrio sastav za susret sa Lihtenštajnom, ali je pomenuo neke igrače. Za Hajrovića je istakao da ne zna da li će nastupiti, jer zbog crvenog kartona u Grasshoppersu ne igra već 15 dana. Adnan Zahirović nije potpuno spreman, ali će se naći na klupi.

Najveća dilema što se tiče sastava je pozicija desnog beka, a najbliži da započne susret na toj poziciji je Avdija Vršajević. Susret između Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna se igra u petak sa početkom u 20 sati.

federalna.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS