Portal 072info

Na listi najgorih pjesama na Evroviziji i predstavnici Jugoslavije

Britanski Independent ozbiljno se posvetio praćenju Eurosonga, a u nizu tekstova koji prate ovo takmičenje našao se i onaj s najgorim pobjedničkim pjesama svih vremena, a osvrnuli su se i na još nekoliko “čudnih stvari”.

 

“Što je sljedeće? Trebamo li dozvoliti Švedskoj da igra u Azijskom kupu?”, komentarisali su nastup Australije na Euroviziji. Također, kažu i da bi – u normalnom svijetu, Lordijeva pjesma ‘Hard Rock Hallelujah’ bila smatrana glupom i čudnom. Ipak, to je bila najbolja stvar koja se dogodila Finskoj na Euroviziji, dodaje Independent.

U društvo najgorih Eurovizijskih pjesama Independent je svrstao i jedine predstavnike bivše Jugoslavije, koji su ikada slavili na Euroviziji. Riječ je o zadarskoj grupi Riva, koja je pobijedila 1989. godine s pjesmom ‘Rock me Baby’.

“Znate kako je osamdesetih svaki holivudski film neobjašnjivo bio smješten u pedesete godine? Pa, to je to, osim što nije dobro”, komentarisali su Britanci nastup zadarske grupe.

Na udaru se našao i talijanski predstavnik Toto Cutugno, koji je 1990. godine pjevao slavnu “Insieme: 1992”.

“Pjesmu koja je navodno trebala potaknuti nadu u mirnu budućnost i ujedinjenu Europu izveo je najdosadniji čovjek koji se ikada pojavio na Euroviziji”, piše Independent.

Podijelite članak