Na Macanovoj vikendici pronađena dva kalašnjikova, imaju li veze s ubistvom policajaca

3DA3015A 7FCE 4FAE 9BE6 EABA636B96C7
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se policiji, vijest je koju je jutros prvo objavio portal “Avaza”

Macan se predao Tužilaštvu KS u prisustvu svoga advokata, a potom su ga pripadnici SIPA-e uhapsili.

Nalazio se mjesecima u bjekstvu i osumnjičeni je za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. oktobra 2018. godine.

Sa obzirom na to da je za Macanom izdata potjernica, njemu je po Kantonalni sud u Sarajevu, po automatizmu odredio pritvor. Za Macanom je bila raspisana crvena interpolova potjernica.

Tokom istrage, SIPA je je prije mjesec na Macanovoj vikendici pronašla i dva kalašnjikova. Podsjećamo, utvrđeno je da su sarajevski policajci ubijeni iz kalašnjikova. Međutim, puška nikada nije nađena, osim jedne čahure na licu mjesta.

Saznajemo da je u toku vještačenje oružja, ali je mala vjerovatnoća da je riječ o puškama iz koji su ubijeni sarajevski policajci.

SIPA je nedavno obavila i pretres stana Macanove supruge na Palama Marijane Savčić-Macan.

Ona je uposlena u MUP-u RS, u Policijskoj stanici Pale. Međutim, puštena je na slobodu, kao i Dražen Ikanović i još jedan muškarac, koji su bili predmet opservacije.

Podsjećamo, najmanje pet osoba osumnjičeno je da se može dovesti u vezu s likvidacijom sarajevskih policajaca Adisom Šehovićem i Davorom Vujinovićem 26. oktobra 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Izvještaj protiv svih osoba, MUP KS,  predao je Tužilaštvu KS. Naknadno je donesena odluka da istragu preuzme SIPA.

Macan je zet odbjeglog optuženika za ratni zločin Milomira Savčića.