AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Na Makarskoj rivijeri, gdje se odmara oko 60.000 domaćih i stranih gostiju, drugi vikend kolovoza u znaku je velike smjene turista, koju prate velike gužve na prilaznim cestama turističkim mjestima.

S rivijere će otputovati više od 15.000 gostiju, a podjednako će ih stići na odmor u ljetovališta od Brela do općine Gradac, doznaje se od turističkih radnika i hotelijera koji su vrlo zadovoljni ovoljetnim učinkom.

Udarni je ljetni vikend i promet na državnoj cesti D8 je znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama, gužve u prometu su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a posebice kod Makarske gdje promet regulira policija.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također znatno pojačan i vozi se u kraćim isprekidanim kolonama kao i na cesti Makarska – Vrgorac.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva, a s Hvara prema kopnu čeka se dva i pol do tri sata.

Autobusi na makarskim autobusnim kolodvorima, unatoč uvedenim dodatnim linijama, u dolasku i odlasku su popunjeni.

Hoteli na Makarskom primorju ugošćuju oko 13 tisuća gostiju, popunjeni su i većina njih zaustavlja booking sve do polovice rujna, a hotelijeri ne kriju optimizam u ishod sezone. Za apartmane i sobe u privatnom smještaju ipak se preporuča prethodna rezervacija.

 

bh-index.com