azurmahmic 3


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Fudbaleri Mladosti prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završili su na devetoj poziciji sa 19 bodova na svome kontu, odnosno šest više od zone ispadanja u kojoj su Krupa i Olimpik, piše Sportsport.ba

Kakanjci su u prvenstvo ušli s najmlađom ekipom u ligi, a poslije pojave koronavirusa prije početka sezone svi su ih otpisali i oslovili kao glavne kandidate za ispadanje.

Ipak igrači Mladosti imali su nekoliko odličnih partija, te su zasluženo iznad zone ispadanja.

Klub iz Doboja kod Kaknja kako smo već pisali ima najmlađu ekipu u ligi, a za nekoliko igrača već vlada interesovanje kako domaćih tako i inostranih klubova.

Svakako da je najvrjedniji eksponat u klubu kojeg vodi Mensur Mušija 17-godišnji defanzivac Azur Mahmić.

Ovaj Zeničanin je u ljeto ove godine stigao u Mladosti iz Čelika, te se na pripremama nametnuo i izborio mjesto u prvoj postavi. Mladi stoper je u prvom dijelu sezone upisao 17 nastupa u Premijer ligi i jedan u okviru Kupa BiH.

Ovaj 192 cm visoki defanzivac već je na meti mnogih klubova, a kako saznaje SportSport.ba, aktualni prvak Hrvatske, Dinamo iz Zagreba već neko vrijeme prati igre i razvoj ovog mladog igrača. Mahmića je u par navrata gledao i Zdravko Mamić, kao i ljudi koji se bave skautiranjem u Dinamu.

Mamić ništa ne prepušta slučaju, te dobro prati Premijer ligu i talentovane igrače, tako da ne treba da bude čudno ako mladi Zeničanin ove zime ili na ljeto potpiše za jedan od najvećih klubova u regiji.

Mahmić je aktuelni juniorski reprezentativac, a zanimljivo da ga je selektor Slobodan Starčević pozivao i na pripreme mlade reprezentacije BiH u prošlim kvalifikacijama, što dovoljno govori da je ovaj mladi defanzivac kvalitetan i ima još mnogo prostora za napredak.

Zeničanin je u martu ove godine sa 16 godina i osam mjeseci postao jedan od najmlađih igrača Čelika u historiji koji su debitovali za prvi tim. Nakon što su crno-crveni ispali iz Premijer lige, imao je mnogo ponuda, ali je odlučio potpisati za Mladost trogodišnji ugovor što je sigurno bio ispravan potez, jer je dobio maksimalnu pažnju i minutažu od trenera Beganovića i Miljanovića.

Sportsport.ba