Portal 072info

Na mezaru Alije Izetbegovića 38-godišnjak urezao riječ ‘kašikara’

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je jučer oštetila spomenik-nišan prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Kako je saopćeno danas iz MUP-a Kantona Sarajevo, Prva PU, PS Stari Grad obaviještena je jučer u 17,50 sati da je istog dana oko 17,40 sati, na šehidskom mezarju “Kovači”, u ulici Širokac do broja 2, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, uz upotrebu podesnog oštrog predmeta, na spomeniku-nišanu prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije lzetbegovića urezana riječ “kašikara”.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od strane uvidajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Prve PU, PS Stari Grad u 18,15 sati lišili su slobode A. N., rođen 1976, godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “povreda mira umrlog”.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Depo.ba/Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box