Portal 072info

Na okupljanje večeras dolaze svi, osim Begovića

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za posljednju ovogodišnju utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Francuskoj protiv Izraela počele su večerašnjim okupljanjem igrača u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Stručni štab očekuje da se večaras pojave svi igrači izuzev Asmira Begovića, koji će doputovati sutra. Prije dolaska Safeta Sušića u Trening centar svoje sobe su zadužili Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Gojko Cimirot, Senad Lulić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Tino Sušić, Muhamed Bešić, Avdija Vršajević i Edin Višća.

Ubrzo su na okupljanje stigli kapiten Edin Džeko, Haris Medunjanin i Miralem Pjanić, a očekuje se dolazak Emira Spahića i ostalih sa selektorove liste.

Iako je bilo najavljeno da će reprezentativci u Zenici, u srijedu i četvrtak, imati četiri treninga, selektor Safet Sušić će najvjerovatnije odustati od sutrašnjeg prijepodnevnog treninga, a vrijeme će igrači provesti u dogovorima i druženju.

– Bila su planirana za sutra dva treninga, ali se plašim da se ne bi nešto opet nepredviđeno desilo, pa ćemo jutarnji trening preskočiti. Svi igrači su spremni, odigrali su dosta utakmica u svojim klubovima i nema razloga da pretjerujemo, da se još nešto nepredviđeno desi. Moramo smanjiti još malo treninge da ne bude nekog jačeg intenziteta, jer kako je krenula ova crna serija nikada ne znaš kako da se završi – rekao je Sušić.

Sutra prijepodne planiran je susret s medijima, a Zmajevi će napustiti Zenicu u petak kada čartet letom idu za Haifu.

Fena

Podijelite članak