Na osnovu selfija se mogu dokučiti mnoge tajne i emocije osoba

85f11191d021829598080208544b7d09
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mnogi rado slikaju i objavljuju popularne selfije, a ni svjesni nisu da pritom otkrivaju i više nego što fotografija prikazuje.

Čini se da način na koji neko snima selfie može otkriti različite tajne o nečijem karakteru, ističe se u novom istraživanju, a ovisnost o selfijima mogla bi utjecati na vašu vezu.

U studiji Tehnološkog univerziteta Nanyang iz Singapura ističu da i poza i ugao snimanja selfija mogu otkriti više odlika nečije osobnosti. Stručnjaci kažu da se na osnovu selfija i izraza lica na njima mogu dokučiti razne lične tajne i emocije. Na primjer, ako netko izgleda sretno i smije se na selfie fotografiji, on ili ona su vjerojatno dobronamjerni i susretljivi, zaključuje studija.

Oni koji snimaju selfije ispod lica mogu se prilagoditi na bilo kakve uvjete. Također, oni koji se slikaju na javnim mjestima čine se vrlo iskrenima.

Novo istraživanje akademika sa Sveučilišta Florida otkriva da osobe koje objavljuju puno selfieja na društvenim mrežama često znaju zbog toga ući u konflikt s ljubavnim partnerom.

Osobe koje objavljuju puno svojih fotografija su većinom osobe koje su zadovoljnije s izgledom svog tijela pa ih samouvjereno dijele na Facebooku, Instagramu… No, upravo zbog toga mogu izazvati svađu s voljenom osobom zbog ljubomore na pojačanu pažnju drugih korisnika i prijatelja na takve fotografije.

Negativna strana objavljivanja selfieja može utjecati i na udaljavanje i među prijateljskim odnosima. Postoje znakovi da ljudi pokazuju manje intimnosti i emotivne podrške prijateljima koji su ovisni o selfiejima. Naime, mnogi ih smatraju narcisima pa zapuste odnos s takvim prijateljima ili poznanicima.