Na ovogodišnjem Maršu mira očekuje se više učesnika nego prethodnih godina

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je održan radni sastanak rukovodstva Organizacionog odbora i predsjednika pododbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku je razgovarano o pripremama za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici te konstatovano da teku prema planu.

-Možemo reći da idu pripreme prema planu i očekujemo da će sve biti spremno za obilježavanje 28. godišnjice genocida. Pred nama je događaj koji iziskuje dosta truda i rada, ali na vrijeme smo počeli – istakao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić, koji je najavio da će uskoro biti održana i sjednica Organizacionog odbora.

I ove godine “Marš mira” je jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a ove godine se očekuje veći broj učesnika nego ranijih godina. Pretpostavka je da će u “Maršu mira” učestvovati nekoliko hiljada učesnika.

Prema informacijama iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine do sada je identifikovano 19 žrtava genocida za dženazu 11. jula 2023. godine, saopćeno je iz Organizacionog odboraza obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica.