Portal 072info

Na području FBiH nekoliko slučajeva pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava

Na području Tuzlanskog kantona, u općini Kalesija, u petak 13. maja Kantonalni operativni centar Civilne zaštite primio je informaciju o pronalasku neekspolodiranih ubojnih sredstava (NUS) od općinske službe CZ Kalesija. Prijavljen je pronalazak dvije ručne bombe i jedne tromblonske mine.

 

O primljenoj informaciji obavješten je Tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite koji je tokom jučerašnjeg dana radio na izuzimanju i uništavanju NUS-a na području općina Živinice i Srebrenik, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

Na području Kantona Sarajevo, u općini Novi Grad, u petak u 08.43 sati, Kantonalni operativni centar CZ primio je informaciju o pronalasku NUS-a od Policijske stanice Novi Grad. Prijavljen je pronalazak jednog nepoznatog NUS-a u ulici Alije Prepoljca br.11. O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite koji će navedeni NUS ukloniti u narednom periodu.

Na području Srednjobosanskog kantona, u općini Busovača, Kantonalni operativni centar CZ primio je informaciju o pronalasku NUS-a na lokalitetu mjesta Granice. Prijavljen je pronalazak jedne ručne bombe. O primljenoj informaciji obavješten je Tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a FUCZ, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box