Na području FBiH se u noći sa četvrtka na petak desilo 59 saobraćajnih nesreća

Koji su uzroci nesreće koja se desila u Šipovu, predmet je istrage na kojoj rade policija i Tužilaštvo

U saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak desila na lokalnom putu u mjestu Babići kod Šipova poginuo je vozač teretnog vozila Tam O. P. iz Šipova.

Prema riječima Božane Vulin, portparola Policijske uprave Mrkonjić-Grad, nesreća se desila kada je vozač, iz za sada neutvrđenih razloga, sletio sa ceste.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći O. P. je zadobio povrede, te je prevezen u Dom zdravlja Šipovo, gdje je dežurni doktor konstatovao smrt, rekla je Vulinova.

Dodala je da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice Šipovo, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje radi utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće.

Copy

U nesreći koja se desila u Lukavcu teško je povrijeđena 65-godišnja R. O. Nju je dok je išla pješke, udario automobil Opel Vektra koji je vozila 30-godišnja E. Š. iz ovog grada. Povrijeđena je prevezena u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, a nakon ukazane medicinske pomoći je puštena na kućno liječenje.

Sa lica mjesta su izuzeti nađeni tragovi koji će biti predmet vještačenja.

Inače, na području FBiH se u noći sa četvrtka na petak desilo 59 saobraćajnih nesreća u kojima su dvije osobe teško povrijeđene, a osam je prošlo sa lakšim povredama piše oslobođenje

Prethodni članakOd jutros zavrnuti ventili: Rusija zaustavila isporuke gasa Finskoj
Sljedeći članakIzbo komšije, isjekao suprugu, pa šutio kod tužioca: Povrijeđeni zbrinuti u bolnici