Portal 072info

NA POMOLU VELIKA AFERA U ZENICI Ko je besplatno dobio 3-sobne i 4-sobne stanove od vlasti?!

Foto: Ilustracija

Moguće da je u Zenici na pomolu velika afera oko slučaja kada je određeni broj “probranih pojedinaca” dobio stanove u ovom gradu praktično besplatno – odnosno uz pomoć kredita koji nisu vraćeni?!

Na isteku 2016. godine potrebno je upoznati javnost u BiH o nevraćanju prve tranše kredita za rješavanje stanovanja za ‘probrane kadrove’ koje je dodijelio Ze-do kanton, upozorava Hasan Kreho – građanski aktivista, javlja 32. vijećnik.

Zataškavanje i nevraćanje navedenih kredita traje godinama, a o svemu šute nadležni i odgovorni iz Ze-do kantona.

– U vrijeme dodijele prve tranše kredita za stanove, a sve iz novca koji je prikupljen iz procesa privatizacije (npr. Cementara Kakanj –srpanj 2000. godine, ….) na spisku je bilo: od tajnica iz javnih institucija do drugih tzv “zaslužnih kadrova”.

Napominjem da se tada u navedenoj prvoj tranši kredita za stanove iz Ze-do dodjeljivalo po jednom zahtjevu 50.000 KM a da je u vrijeme dodjele navedenog kredita trosoban stan na tržištu nekretnina u Zenici bio 40.000 KM.

“Zašto Ze-do kanton nije javno objavio spisak onih građana koji nevraćaju dobijene kredite namijenjene za stanovanje a dodijeljene iz javnih sredstava”, stoji na kraju saopćenja.

Izvor na koji se poziva inžinjer Kreho ostao je anoniman, a nešto više svjetla na cijeli slučaj, prema pisanju portala Doznajemo.com, baca izjava putem društvenih mreža poznatog pravnika Semina Salčinovića koji tvrdi da je bivši ministar finansija Isaković upozorio na ovaj problem, ali da je slučaj otišao u zastaru, najvjerovatnije zbog političkih pritisaka.

Doznajemo.com

Podijelite članak
  • 14
    Shares

Počitajte još

Sarvan: Sve se čini da se Zenicatrans ugasi

D.H

Mještani Tetova vide zrak koji udišu

D.H

Kotlovi u funkciji 2020.: Zeničani će imati sigurnije i kvalitetnije grijanje

D.H