Portal 072info

NA PREPUNOM KAMENOM SPAVAČU: Srebreničkim infernom oduševljen grad Zenica (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom obilježavanja Dana šehida i 20. godišnjice genocida u Srebrenici večeras je na spomen-obilježju Kameni spavač na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici upriličen program u spomen svim šehidima Armije Bosne i Hercegovine i svim žrtvama genocida u Srebrenici.

Tim povodom na spomen-obilježju uz himnu Bosne i Hercegovine na jardolu koji je postavljen prije nekoliko dana postavljena je i zastava Bosne i Hercegovine.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Na programu, ispred čije organizacije stoji Lokalno omladinsko vijeće obratio se Jasmin Duvnjak te istakao: “Na ovaj način ćemo se sjetiti svih šehida Armije Republike Bosne i Hercegovine kao i svih nevino stradalih žrtava srebreničkog genocida koji se desio prije 20 godina na području Srebrenice i Potočara, te nećemo dozvoliti da se Srebrenica i Potočari, kao i agresija koja se desila na području naše zemlje ikada zaborave”.

U toku programa Nisveta Kobić, veliki patriota rodne zemlje izvela je himnu “Jedna si jedina”.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Uz prisustvo mnogobrojne publike koja je prisustvovala naslijedila je izvedba oratorija “Srebrenički inferno” koju je izveo Omladinski hor iz Zenice, te je publika punih 45 minuta uspjela da osjeti emociju koju zaista nosi djelo po tekstu Džemaludina Latića i muzici maestra Đele Jusića.

Omladinski hor pod dirigentnom palicom profesora Milenka Karovića poslije Potočara, Osla, Maribora i Sarajeva izveo je ovo emotivno djelo pred domaćom publikom zajedno sa solistima Kanitom Alić, Idom Lukačević, te glumicom Selmom Ćosić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Kako se moglo i vidjeti, Omladinski hor uspio je na poseban način oduševiti mnogobrojnu publiku, natjerati suze na oči, te bar na trenutak osjetiti ono što osjećaju porodice žrtava Srebrenice.

“Nadamo se da smo uspjeli publici natjerati suze na oči, jer je Srebrenica za Omladinski hor izuzetno posebna, a trebala bi biti i za cijeli svijet. Potrudili smo se da svijetu Srebrenicu predstavimo onakvom kakva ona zaista jeste, te poslati svijetu jasnu poruku da se Srebrenica i Potočari nikada i nikome ne ponove”, ističu iz Omladinskog hora.

Kako je izgledao večerašnji program na Kamenom spavaču u Zenici pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo.

 [Galleries 598 not found]


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6