Na putevima u BiH kiša uzrokovala otežan saobraćaj: Oprez vozačima zbog mogućih odrona

kisa 301027 750x500 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Otežno je saobraćanje na većini puteva u Bosni i Hercegovini zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na cesti.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Jablanica – Mostar – Doljani, Stolac – Neum, Buna – Masline, Sarajevo – Foča, Jajce – Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica zbog sanacionih radova tokom dana saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima u vremenu od 23:00 do 4:30 sati, saobraćaj u tunelu je obustavljen.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf – Jajce, Topčić Polje – Žepče, Grude – Ljubuški, Livno – Šuica, Hutovo – Stolac i Jezero – Šipovo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

GODISNJICA
MARKETING