Portal 072info

Na račun za poplavljena područja uplatio 10.000 KM, ali nije želio otkriti ime

Direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta Islamske zajednice Ismail Smajlović rekao je u intervjuu za „Preporod“ kako su prošlogodišnje poplave u BiH potvrdile da jedino vjera ima tu snagu da povezuje, učvršćava i pomaže u rješavanju i najtežih životnih situacija, prenosi novinska agencija Patria.

Rekao je da je neko lice uplatilo čak 10.000 KM na račun Rijaseta Islamske zajednice u BiH namijenjen za pomoć područjima koja su tokom maja prošle godine poplavljena ili pogođena klizištima, a da pritom humanitarac nije otkrilo svoj identitet, potpisao je samo sa NN.

– Jedino vjerom, odnosno snagom imana, može se objasniti uplata iznosa koji smo evidentirali u Rijasetu u iznosu od 5,00 KM koja ima svoje ime i prezime, do većih iznosa (10.000,00 KM) koji su označeni NN… Uplate na račun Rijaseta su imale veću vrijednost od onoga što je označeno brojkama novčanog iznosa – rekao je Smajlović.

Tokom majskih poplava prošle godine Islamska zjednica, uz pomoć vojske, policije i civilinih službi dala je neprocjenjiv doprinos u spašavanju ljudskih života i imovine. Sredstvima IZ BiH i njenih članova iz zemlje i svijeta do danas je obnovljeno više kuća uništene prirodnim nepogodama prošle godine, piše Patria.

nap.ba

Podijelite članak