Portal 072info

Na šalterima BH Pošte ili elektronskim putem: Od 1. januara započeto elektronsko plaćanje računa za električnu energiju

elektro alimacija 02 696x392 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedna od novina za sva domaćinstva u Federaciji BiH u novoj 2021. godini jeste plaćanje računa za električnu energiju na šalterima BH Pošte ili elektronskim putem. U Elektroprivredi tvrde da je ovaj segment digitalne transformacije jednog od najvećih javnih preduzeća olakšao kupcima izvršavanje njihovih obaveza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Elektroprivreda BiH prati globalne društvene trendove i u tom smislu je počela da implementira obimne aktivnosti na implementaciji digitalne transformacije poslovanja što uključuje reformu sistema naplate računa za električnu energiju. Reduciranje broja naplatnih mjesta kroz obustavu rada šaltera u elektrodistribucijama bilo je sukcesivno. U mnogim općinama i gradovima je počelo u augustu 2019. i nastavilo u martu 2020. godine. Završna faza uslijedila je prije osam dana, 1. januara 2021. godine kada smo obustavili naplatu u našim poslovnicama u preostalih 11 općina i gradova“, kaže Midheta Kurpsahić, portparolka EP BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kupcima iz kategorije domaćinstva kojih je u Federaciji više od 707.000 omogućeno je dakle, plaćanje računa za struju bez provizije u svim poslovnicama BH pošte. Elektroprivreda je do sada imala nešto više od 50 naplatnih mjesta dok BH Pošta ima 386 mjesta i svako od njih po nekoliko šalterskih jedinica. Kao dio digitalne transformacije i unapređenja poslovanja ovo javno preduzeće je sa pripremama o promjeni u naplaćivanju računa počelo još prije nekoliko godina, a 2015. su uveli uslugu e–račun.

“Nakon uvođenja usluge e–račun, koja je zaista naišla na veliki odziv i ja ovom prilikom pozivam sve naše kupce koji nisu još aktivirali ovu uslugu da to učine, odlučili smo ići korak dalje i kupcima omogućiti jedan novi koncept, novi vid plaćanja putem e-uplatnice”, ističe Midheta Kurspahić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

To je pokazatelj koliko pratimo tržišne i tehnološke trendove dodaje Kurspahić i napominje da je više komercijalnih banaka u kojima njihovi klijenti mogu besplatno da se prijave za uslugu elektronskog plaćanja električne energije bez provizije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenicaifno

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME